Nieuws/Lifestyle
450245
Lifestyle

Johan Nijenhuis komt met carnavalskomedie

Regisseur Johan Nijenhuis en scenarioschrijvers Edward Stelder en Bastiaan Gieben gaan de eerste Nederlandse bioscoopfilm over carnaval maken.

Dat hebben zij woensdag bekendgemaakt. De film, die in 2018 in de bioscopen moet verschijnen, heet Carnavalsliefde en zal zich gaan afspelen in Venlo.

"Meerdere personages dromen van een grote liefde", vertelt Nijenhuis. "Omdat tijdens carnaval grenzen tussen leeftijd, rang en stand verdwijnen komt die droom in die drie dagen uit. Maar kan die liefde na Aswoensdag nog bestaan?" Scenarioschrijver Edward Stelder groeide op in Venlo en baseerde zich op zijn eigen ervaringen rond de Venlose ‘vastelaovend’ goed.

De makers zijn zaterdag aanwezig op het traditionele 'hofbal' in Venlo om verdere inspiratie op te doen. Acteurs zijn nog niet bekend. Het onderwerp carnaval was overigens eerder wel het onderwerp van een korte film, Alles mag. Deze korte film won vorig jaar in de VS een Emmy Award voor beste internationale korte film.

Nijenhuis maakte eerder succesvolle romantische komedies als Costa!, Verliefd op Ibiza en Toscaanse bruiloft. Zijn nieuwste film Rokjesdag is begin maart in de bioscopen te zien.