Nieuws/Lifestyle
450295
Lifestyle

Renault Kangoo miljonair

PARIJS - In een tijdsbestek van bijna twintig jaar heeft Renault de éénmiljoenste Kangoo geproduceerd. Het bewuste exemplaar verdwijnt niet in het museum. Een Japanner mag binnenkort zijn aankoop bij een lokale dealer ophalen.

Japan is slechts een van de exportmarkten, maar mogelijk is dat land de enige markt waar de Kangoo beter dan alle andere Renaults verkoopt. Door met name de compacte buitenafmetingen in combinatie met de interieurruimte is de Fransoos in Japan de populairste Renault.

Maubeuge

De fabrikant bouwt het model op slechts één lokatie in de wereld, het Franse Maubeuge. Daar wordt sinds 2007 de huidige Kangoo geproduceerd. De bedrijfswagenvariant is de meest gewilde variant. Precies 64% van het aantal geproduceerde Kangoo's is de grijs gekentekende variant. Vrijwel alle exemplaren zijn voorzien van een dieselmotor. De benzinemotor en elektrische aandrijflijn bepalen tezamen 10% van de verkoop, waarvan de elektroversie 3% doet.

Kubistar

Renault lanceerde de Kangoo in 1998 en bracht in 2007 de huidige Kangoo. De auto werd in eerste instantie alleen met het wybertje verkocht. Later verscheen kortstondig een Nissan-versie onder de naam Kubistar, terwijl momenteel Mercedes de Kangoo als Citan verkoopt. In Nederland wordt de Kangoo alleen als bestelauto aangeboden.