Nieuws/Lifestyle
451121
Lifestyle

'Tientallen investeerders klagen VW aan'

LONDEN (AFN) - Zeker 66 institutionele beleggers, zoals vermogensbeheerders en pensioenfondsen, staan op het punt Volkswagen voor de rechter te slepen om compensatie af te dwingen voor verliezen op hun investeringen in het autoconcern. Dat meldde zondag de Britse zakenkrant Financial Times (FT) op gezag van een advocaat die zegt op te treden namens een van de gedupeerden.

Afgelopen september werd bekend dat Volkswagen op grote schaal gesjoemeld heeft met gegevens over de uitstoot van schadelijke gassen van zijn dieselauto's. Het Duitse autoconcern hangen daarom wereldwijd fikse boetes en schadeclaims boven het hoofd. Als gevolg daarvan is het bedrijf is op de beurs in Frankfurt miljarden euro's in waarde gedaald.

De eerste schadeclaim gaat volgens advocaat Klaus Nieding binnen een week de deur uit. Hij wilde niet zeggen namens wie hij optreedt, wel dat het om een Amerikaanse partij gaat die ,,een groot verlies'' heeft geleden. Andere gedupeerden zullen zich naar verwachting bij die klager aansluiten, zei Nieding.