Nieuws/Lifestyle
452033
Lifestyle

Autosalon van Brussel 2016 in beeld

BRUSSEL - Nog tot en met 24 januari staat de Brussel Expo geheel in het teken van nieuwe auto's en motorfietsen. De tweejaarlijkse autoshow, die wordt afgewisseld met het salon voor lifestylevoertuigen, cabriolets, SUV's en vrachtwagens, biedt dit jaar de nieuwste modellen en enkele Europese primeurs. Autovisie nam aan de vooravond van de officiële opening een kijkje in de grootste indoor showroom van België.

De beurs is het middelpunt van een enorme verkoopcampagne van de Belgische auto-importeurs en -dealers. Al in december starten tal van merken al met hun actiemodellen en kortingen, de zogeheten saloncondities. Merken als Land Rover, Jaguar en Suzuki realiseren tijdens de autoshow zo'n 33% van de jaarverkoop, terwijl bijvoorbeeld Peugeot 25% van de jaarafzet rondom de autoshow binnenhaalt.

Openingstijden

De autoshow wordt gehouden in de Brussel Expo, gelegen aan de Romeinsesteenweg in de Belgische hoofdstad. De beurs is dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur, op vrijdag en maandag zelfs tot 22.00 uur. De entree bedraagt voor personen vanaf 12 jaar € 15,-. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis naar binnen, terwijl voor personen van 6 tot 12 jaar € 9,- dient te worden betaald.