Nieuws/Lifestyle
452611
Lifestyle

Audi A4 Allroad Quattro: hoog op de poten

DETROIT - Audi geeft een vervolg aan de A4 Allroad Quattro door ook van de nieuwe generatie A4 een opgehoogde variant uit te brengen. De vierwielaangedreven stationwagon verschijnt deze zomer op de markt.

De Allroad Quattro volgt ook in zijn nieuwe jasje het bekende recept. Het model beschikt over een licht aangepaste carrosserie met kunststoffen opzetstukken en een aangepaste grille. Verder staat de auto hoger op de poten, terwijl de wielen (17 tot 19 inch groot) zelf ook een maatje groter zijn dan normaal. Zodoende bedraagt de bodemvrijheid 5,7 centimeter meer dan die van de reguliere Avant.

Audi voorziet de Allroad Quattro optioneel van wielhanging met instelbare dempers. Speciaal voor de stoere A4-variant is het programma met de modi Comfort, Auto, Dynamic, Efficiency en Individual uitgebreid met Offroad, zodat de A4 Allroad Quattro ook op ongeplaveide wegen is te rijden.

Voor de nieuweling heeft de fabrikant één benzine en vijf dieselmotoren in petto, die tussen de 150 tot 272 pk sterk zijn.