Nieuws/Lifestyle
452629
Lifestyle

Verlenging voor Bowie-expositie?

De tentoonstelling 'David Bowie' loopt pas een maand, maar het Groninger Museum hoopt nu al op een verlenging door toenemende belangstelling na het overlijden van de zanger.

De overzichtstentoonstelling over Bowie is sowieso tot 11 maart te bewonderen. Of deze verlengt kan worden, kon directeur Andreas Bluhm maandag nog geen uitsluitsel over geven.

Bij de expositie zijn meer dan driehonderd bezittingen van de popster te aanschouwen. Het museum is afhankelijk van de Bowie-archieven of de expositie langer door kan gaan, aangezien de stukken in bruikleen zijn. "Daar hebben ze nu wel wat anders aan hun hoofd. Ik heb ze vandaag nog niet gebeld. Er is dus nog geen besluit", zei Bluhm.

De directeur is niet bang dat het archief besluit om de tentoonstelling snel terug te halen. Bluhm verwacht ook niet dat de titel en de tentoonstelling moeten worden aangepast. "Bowie 'is' nog steeds om ons heen." In de entreehal kunnen bezoekers een rouwboek tekenen.

Extra openingstijden

De tentoonstelling trok sinds 11 december vorig jaar al 40.000 bezoekers. Vanwege de dood van Bowie is het museum maandagmiddag geopend. Normaal is het museum dicht op maandag. Zeker honderd fans brachten aan het begin van de extra opening (12.00 -18.00 uur) meteen een bezoek.

Als de tentoonstelling niet kan worden verlengd, overweegt het Groninger Museum om bij grote drukte ook in de avonduren open te gaan. De dood van Bowie zorgde maandag voor een toename van de online voorverkoop.