Nieuws/Lifestyle
452654
Lifestyle

Ford F-150 Raptor SuperCrew heeft twee portieren extra

DETROIT - Fords meest extreme F-150, de Raptor-uitmonstering, is momenteel alleen te krijgen als tweedeurs. Niet iedereen zit daar op te wachten, daarom introduceert de Amerikaanse autobouwer nu ook een versie met twee deuren extra: de SuperCrew.

Wat je met de tweedeurs Raptor lukt, kan volgens Ford ook met deze SuperCrew. Verre jumps, scheuren door de modder of juist een comfortabele rit van A naar B over asfalt, dankzij de installatie van Terrain Management System is de F-150 Raptor SuperCrew van alle markten thuis. Het systeem heeft zes standen, te weten Normal, Street, regen/sneeuw/ijs, modder/zand, Baja en Rock.

V6 EcoBoost

Voorin lepelt Ford een 3,5 liter EcoBoost V6-motor met meer dan 411 pk. De autobouwer koppelt het blok aan een tientraps transmissie. De vorige generatie Raptor had nog een 6,2 liter V8 aan boord, maar omdat ook Ford door strenger wordende regelgeving genoodzaakt is om de CO2-emissie van auto’s terug te dringen, kiest de autobouwer nu voor een krachtbron met twee cilinders minder.

Grijze import

De F-150 Raptor SuperCrew beleeft momenteel zijn première op de autoshow van Detroit. De verkoop van de F-150 SuperCrew Raptor start deze herfst. Via grijze import is het model naar Europa te halen.