Nieuws/Lifestyle
452706
Lifestyle

2015 meest succesvolle jaar voor Lamborghini ooit

SANT'AGATA BOLOGNESE - Met een verkoopvolume van 3.245 stuks over heel 2015 heeft Lamborghini zijn succesvolste jaar achter de rug. Nooit eerder wist de sportwagenfabrikant meer dan 3.000 auto's in één jaar af te zetten. De vraag naar de huidige sportwagens maakt duidelijk dat Lamborghini de juiste koers heeft ingezet.

Lamborghini roept heel trots dat in de eerste achttien maanden na de verkoopstart de afzet van de Huracán al 70% hoger ligt dan die van voorganger Gallardo, maar met het nieuwste V10-model kunnen de Italianen putten uit een bestaand klantenbestand. Met de Gallardo moest Lamborghini juist op zoek naar klanten, die onder andere bij Ferrari en Porsche moesten worden weggekaapt. In 2015 zijn er van de Huracán, zijn eerste volledige verkoopjaar, maar liefst 2.242 stuks de weg op gegaan. Het Gallardo-record stond op 1.844 stuks.

Vier cijfers

De Huracán is en blijft Lambo's meest succesvolle model in de huidige line-up, maar met een afzet van 1.003 stuks van de Aventador doet Lamborghini nog steeds goede zaken in het supercarsegment. Waar de Diablo steevast rond de 250 stuks zat en de Murciélago een verdubbeling bewerkstelligde, daar scoort de Aventador al enkele jaren op rij een afzetaantal bestaande uit vier cijfers.

Afzetmarkten

Voor Lamborghini is de Verenigde Staten de grootste markt. China volgt op de tweede plaats, vóór Japan. Het Verenigd Koninkrijk en het Midden-Oosten. Lamborghini verkocht in 2014 exact 2.530 sportwagens. anders dan Ferrari legt Lamborghini zich geen productielimiet op.