Nieuws/Lifestyle
452730
Lifestyle

'Volkswagen komt met katalysator voor auto's in VS'

WOLFSBURG - Volkswagen wil katalysatoren installeren in circa 430.000 auto's die het concern in de VS verkocht, zodat ze alsnog op legale wijze aan de lokale milieueisen voldoen. Dat meldde de krant Bild am Sonntag zonder bronvermelding.

Volgens de krant wil VW ze vooral installeren in auto's met een eerste generatie EA 189 dieselmotor, die al snel de spil werd in het dieselschandaal dat in september uitbrak. Een ingewijde stelde tegenover persbureau Reuters dat het gaat om nieuw ontwikkelde katalysatoren.

Volkswagen is er nog niet in geslaagd Amerikaanse autoriteiten achter zijn reparatieplannen te krijgen. Bestuursvoorzitter Matthias Müller gaat volgende week langs bij milieudienst EPA in een poging de plooien glad te strijken en om tot een akkoord te komen over ingrepen aan auto's die voorzien zijn van sjoemelsoftware.

Blazoen

Diverse Duitse media meldden dit weekeinde dat VW een "gerespecteerde figuur" wil aantrekken die het concern in de VS moet helpen het besmeurde blazoen op te poetsen.

Volgens onder meer de tv-zenders NDR en WDR zou voorzitter van de kersverse integriteitscommissie Christine Hohmann-Dennhardt de drijvende kracht zijn achter de zoektocht naar een 'mascotte'. De juriste hielp eerder rivaal Daimler een smeergeldaffaire achter zich te laten.

Een woordvoerder van Volkswagen wilde niet inhoudelijk op het bericht reageren.