Nieuws/Lifestyle
454915923
Lifestyle

Te koop: huis met vijftig grafstenen in tuin

NORTH LOPHAM - In North Lopham in Engeland staat een bijzonder huis te koop. Van binnen ziet het er tip top uit, maar zodra je naar buiten kijkt, wordt duidelijk waarom het pand nog niet verkocht is: de tuin is namelijk bezaaid met grafstenen.

Oorspronkelijk was het huis een kerk en dat verklaart waarom er zo’n vijftig grafstenen voor het huis staan. De nieuwe bewoners moeten 450.000 pond, zo’n 540.000 euro, neertellen mochten ze het aandurven om er te gaan wonen. Tot nu toe is het huis nog niet bewoond geweest.

Het huis staat inmiddels al meer dan een jaar te koop. Een woordvoerder van de makelaar laat aan The Sun weten: „Het zou mij niet uitmaken, maar het is duidelijk dat andere mensen het wel erg vinden. Het is zo’n mooi huis, het is fantastisch gerenoveerd. Maar de graven zijn het probleem.”

De woning heeft een grote open keuken, drie nieuwe slaapkamers en een ruime tuin. „Als iemand de intentie heeft om echt goed te kijken, en niet alleen naar de graven, dan zullen ze zien dat je echt waar voor je geld krijgt.”

Wie denkt het huis te kopen om vervolgens de grafstenen te slopen, komt bedrogen uit: de Kerk van Engeland is eigenaar van de monumenten en voor de komende 999 jaar zijn de grafstenen dan ook beschermd.