Nieuws/Lifestyle
461319055
Lifestyle

Onderzoek: ga pas na een bepaalde tijd samen op vakantie

Samen romantisch op vakantie? Je kunt beter even wachten.

Samen romantisch op vakantie? Je kunt beter even wachten.

De vlinders in je buik zijn niet te temmen en je wilt het liefst geen moment zonder elkaar. De eerst fase van verliefdheid is heerlijk, maar is het dan al slim om echt alles samen te gaan doen?

Samen romantisch op vakantie? Je kunt beter even wachten.

Samen romantisch op vakantie? Je kunt beter even wachten.

Er blijkt namelijk wel een minimum tijd te zitten aan samen op reis gaan. Natuurlijk breng je het liefst al je tijd samen door en al helemaal op een romantische bestemming. Volgens onderzoek is het echter verstandig om een maand of zeven te wachten voor je op een vakantiebestemming de koffer induikt.

Het onderzoek werd uitgevoerd door een Britse vakantiehuisverhuurder. Dat ondervroeg zo’n 1500 Britten over hun eerste vakantie met een nieuwe geliefde. Een vijfde van de stellen die besloten voor de zeven maanden op reis te gaan, ging weer uit elkaar. Acht procent van de respondenten heeft niet eens gewacht tot ze weer thuis waren.

Irritaties en ergernissen

De reden dat zo snel op vakantie gaan niet altijd een succes is ligt ergens voor de hand. Volgens de onderzoekers is het omdat je elkaar nog niet zo goed kent. Iedereen gaat anders om met de spanning die een vakantie met zich meebrengt en daar ben je nog niet aan gewend bij je kersverse partner.

Vakanties zijn er om te ontspannen, maar brengen ook stress met zich mee, zegt psycholoog Judi James op Travel & Leisure. Ze werkte mee aan het onderzoek. „Vakantie is een goede basis voor irritaties en ergernissen. Zeker in een kleine hotelkamer met een ensuite toilet.”

Misschien toch nog even wachten voor je dat reisje met je nieuwe liefde boekt.