Lifestyle/Thuis & Tuin
463183051
Thuis & Tuin

Tips van Zamarra om Birkenstock-sandalen goed schoon te krijgen

Bereid u voor op een zomer vol blote tenen: ook dit jaar zijn Birkenstock-sandalen weer goed in het modebeeld vertegenwoordigd. Over smaak valt te twisten, maar één ding is zeker: een vies voetbed staat nooit mooi. Tips van Zamarra Kok om de sandalen netjes te houden.

Zweet, stof en wie weet wat nog meer kan resulteren in zwarte teenafdrukken en een nare geur in het suède voetbed. Als u de sandalen intensief draagt, maak ze dan regelmatig schoon. Eens per maand is geen overbodige luxe.

Met een suèdeborstel kunt u het vuil zoveel mogelijk weghalen. Maak daarna een pasta van twee delen water en een deel baking soda (ook wel zuiveringszout of bicarbonaat).

Dip een microvezeldoek in de pasta en schuur hiermee de zool, waarbij u kleine cirkels maakt. Veeg met een schone doek de pasta van het voetbed.

De kurkzool is eenvoudig schoon te maken met een sopje van een halve liter water met een druppel afwasmiddel en een eetlepel schoonmaakazijn. Gebruik een oude tandenborstel om het kurk mee te poetsen. Veeg de zool daarna af met een vochtige doek en laat drogen (niet in de zon).