Lifestyle/Culinair
46327604
Culinair

Dit is het populairste gerecht om iemands hart mee te veroveren

Valentijnsdag staat voor de deur! Waar de ene persoon er helemaal niets om geeft, vindt de ander het juist leuk om romantisch uit te pakken voor zijn of haar partner, bijvoorbeeld door lekker te koken. Welke gerechten laten de romantici op 14 februari het hart sneller kloppen?

De liefde gaat door de maag, zo luidt het alom bekende gezegde. Maar is dat echt zo? Uit een enquête van website Time2play die is ingevuld door 1016 Nederlanders blijkt dat iets meer dan de helft (52 procent) van onze landgenoten het een afknapper vindt als hun toekomstige partner niet kan koken.

Driekwart van de mensen met een relatie heeft op dat gebied weinig te klagen: deze mensen zijn namelijk tevreden over de kookkunsten van hun wederhelft.

Pasta

Uit de culinaire voorkeuren blijkt dat 21 procent van de ondervraagden op Valentijnsdag het liefst een bord pasta voorgeschoteld krijgt. 16 procent wordt blij van chocolade en 11 procent eet graag een stuk taart. Biefstuk (10 procent) en sushi (9%) zijn ook favoriete gerechten op de dag van de liefde.

Uiteten

Time2play vroeg de respondenten ook hoe en waar ze het liefst eten. Wat blijkt? Een kwart van de ondervraagden pakt uit met een romantisch etentje buiten de deur. Een iets kleiner percentage (22 procent) staat zelf achter het fornuis. Eten bestellen is ook een populaire optie: 14 procent gaat lekker voor gemak.