Nieuws/Lifestyle
466016
Lifestyle

Hyundai IONIQ: Dit is hem

AMSTERDAM - Hyundai’s concurrent voor de Toyota Prius is er helemaal klaar voor, dat blijkt uit spionagefoto’s waarop de IONIQ volledig en zonder camouflage (!) is te zien. De nieuwkomer werd betrapt tijdens de officiële fotosessie in Los Angeles.

De foto’s verklappen dat de IONIQ net als de Prius een coupéachtige daklijn krijgt. Hyundai bouwt het model op een zelfstandig platform. De IONIQ komt in drie smaken op de markt, want hij is straks leverbaar als hybride (zonder stekker), plug-in hybride (met stekker) of met een volledig elektrische aandrijflijn. Met de drie aandrijftypes hoopt Hyundai dat het model voor diverse kopersgroepen geschikt is.

Benzine + elektro

De elektro-IONIQ krijgt van de Koreaanse autobouwer een lichtgewicht lithium-ion accupakket met volgens Hyundai een grote capaciteit zodat er ook grotere afstanden gereden kunnen worden. De PHEV-uitvoering combineert een benzinemotor met een elektromotor met de mogelijkheid om kleine afstanden elektrisch te rijden. De hybridevariant heeft eveneens een benzinemotor en elektromotor (ter ondersteuning van de brandstofmotor).

De IONIQ beleeft zijn debuut in januari in Zuid-Korea. De Europese presentatie vindt plaats in maart op de autoshow van Genève. Hij komt hier in de tweede helft van dit jaar op de markt.