Nieuws/Lifestyle
469264
Lifestyle

Pininfarina komt in andere handen

MUMBAI - Mahindra & Mahindra blijft op overname pad. De Indiase autobouwer neemt dit maal een aandeel in het wereldberoemde designhuis Pininfarina.

De deelneming in Pininfarina past in de strategie van Mahindra & Mahindra om een internationale speler in de autoindustrie te worden. De autobouwer nam eerder autobouwer en 4x4-specialist SsangYong over, was in de strijd voor de overname van Saab en kocht recent de motorfietstak van Peugeot. Mahindra en Pininfarina zijn geen onbekenden van elkaar. De twee werken al samen. Zo verzorgde het Italiaanse ontwerphuis het design van enkele Mahindra-producten. Mahindra geeft aan zo'n 20 miljoen euro in het 85 jaar oude designhuis te investeren.

Creaties

Pininfarina, opgericht in 1930, is het bekendste designhuis in de wereld en heeft modellen als de Ferrari 250 GT, Ferrari Testarossa, Alfa Romeo Giulietta Spider, Peugeot 406 Coupé en Fiat 124 Spider op zijn naam staan. Het bedrijf ontwierp niet alleen auto's, het verzorgde tevens de productie van enkele types. Zo werden in Italië door Pininfarina de Mitsubishi Pajero Pinin, Mitsubishi Colt CZC, Maserati Quattroporte en Peugeot 504 Coupé gebouwd. Drie jaar geleden werd met de productie van auto's gestopt.

Verliesgevend

In de afgelopen elf jaar was de onderneming tien keer verliesgevend. De overeenkomst met Mahindra zal in de eerste helft van 2016 worden afgerond.