Nieuws/Lifestyle
471579
Lifestyle

Will Smith onzeker over nieuw album

Will Smith is vastberaden weer het podium op te gaan. Hij werkt aan nieuwe muziek en plant een wereldtournee maar de acteur twijfelt nog over een volledig album.

Will Smith liet in oktober weten met nieuw materiaal op wereldtour te gaan met zijn oude kompaan dj Jazzy Jeff, met wie hij in de jaren tachtig en negentig een duo vormde.

Maar de 47-jarige artiest heeft tegenover Billboard vertelt, dat hij nog twijfelt over het uitbrengen van een volledig album. Will die eerder hits scoorde met nummers als Gettin' Jiggy With It en Summertime  bracht in 2005 zijn laatste album uit .

"Ik heb heel veel nieuwe liedjes, ik weet alleen niet of ik een album ga maken. Ik ben nog op zoek naar een slimme manier om de muziek uit te brengen.", vertelt Smith.

De vader van drie merkt aan zijn kinderen Willow en Jaden dat de jeugd van tegenwoordig niet meer naar volledige albums luisteren.

"Mensen luisteren tegenwoordig op een geheel andere manier naar muziek. Ze gaan niet meer naar de winkel om daar een plaat te kopen." Smith vergelijkt het nieuwe muziek luisteren zelf met het hebben van ADHD. "Men koopt liever 14 liedjes van verschillende artiesten dan dat men 12 liedjes van één album luistert. Alleen Adele lukt het om een fan een uur lang te boeien", legde hij eerder uit.

Will gaf eerder aan er 'redelijk zeker' van te zijn dat hij in 2016 begint aan een wereldtournee met nieuwe muziek. "Ik ben er klaar voor. Ik heb veel te delen en kijk er naar uit om weer met muziek bezig te zijn."