Nieuws/Lifestyle
471640
Lifestyle

BMW 3 GT mogelijk doodlopende weg

AMSTERDAM - BMW zou twijfelen over de toekomst van de 3 GT. Volgens bronnen binnen het Duitse hoofdkantoor zijn de verkoopvolumes van de vijfdeurs hatchback lager dan verwacht, zo bericht Auto Motor und Sport.

De Duitsers twijfelen over een opvolger. De huidige editie ondergaat volgend jaar een facelift, zoals de stamvader van de 3 Serie, de sedan al dit jaar kreeg doorgevoerd. Mogelijk hangt de toekomst van de vijfdeurs hatchback af van die verkoopresultaten. Mocht de afzet door de lichte restyling en nieuwe technologie geen impuls krijgen dan zou het doek voor de 3 GT kunnen vallen.

5 GT-concept

BMW lanceerde de 3 GT in 2013, enkele jaren nadat de fabrikant een soortgelijk concept van de 5 Serie had uitgebracht. De komst van de 5 GT was BMW's reactie op een gebeurtenis die nooit zou plaatsvinden. De wagen is ontwikkeld in een tijd dat de SUV onder maatschappelijke druk stond. Als alternatief voor de SUV bedacht BMW de 5 GT, mocht het publiek de SUV massaal de rug doen toekeren dan kon BMW een alternatief bieden. Dat gebeurde echter niet, maar de 5 GT zorgde wel voor goede verkoopaantallen. Vervolgens kopieerde de fabrikant het concept op de 3 Serie.