Nieuws/Lifestyle
471793
Lifestyle

Stoelendans bij Audi door dieselschandaal

AMSTERDAM - Er is een stoelendans gaande bij Audi, met als belangrijkste wijziging het vertrek van Audi’s ontwikkelingsbaas Ulrich Hackenberg door het dieselschandaal.

Modulaire bouwstenen

Hackenberg was al dertig jaar werkzaam voor de Volkswagen Groep en was betrokken bij tal van ontwikkelingen binnen de onderneming. Hij was onder meer grondlegger voor de modulaire bouwstenen van het concern waarop alle nieuwe auto’s worden gebouwd. Helaas was hij ook betrokken bij het dieselschandaal waarmee de autobouwer in opspraak raakte. Hij kon daarom niet langer aanblijven als ontwikkelingsbaas van Audi. Wat Hackenberg in de toekomst gaat doen, is nog niet duidelijk. Hackenberg wordt in ieder geval opgevolgd door de 49-jarige Stefan Knirsch. Hij begint op 1 januari in zijn nieuwe functie. Knirsch begon zijn carriere bij Audi als enginer in 1990. In 1996 vertrok hij naar Porsche.

Müller

Audi heeft eveneens een nieuwe bestuursvoorzitter: Matthias Müller. Hij werd eerder al aangesteld als nieuwe topman van het concern, maar krijgt nu ook een plaats in de bestuursraad van Audi.