Lifestyle/Culinair
474350925
Culinair

Koken als een chef: zo maak je Bjorn Massops signatuurgerecht (pasta met witte bonen en pompoenpitten)

Op zoek naar een gerecht waarmee je écht indruk maakt op vrienden en familie? Chef-kok Bjorn Massop van Lokaal in Doetinchem deelt graag zijn recept met je: pasta met witte bonen en pompoenpitten. Succes verzekerd!

Ingrediënten 4 pers.:

2 knoflooktenen

2 takjes tijm en rozemarijn

4 ansjovisfilets

2 gesnipperde sjalotjes

300 gr verse pasta

400 gr witte bonen (blik of pot)

200 gr geraspte gerijpte oude kaas

1 bosje basilicum

40 gr pompoenpitjes

olijfolie

zwarte peper en zeezout

Bereiding

Verwarm een hapjespan op laag vuur met een flinke scheut olijfolie en zweet hierin knoflook tijm en rozemarijn ca. 5 min. Schep intussen helft van de boontjes uit het potje en pureer de overige boontje met het vocht uit het potje. Verwijder knoflook en kruiden uit de pan en fruit ui met anjovis in de olie. Voeg bonenpuree toe en met een glas water, de pasta en een snuf zout en breng dit aan de kook. Laat rustig gaar koken en voeg eventueel af en toe een scheutje water toe mocht het geheel te dik worden. Als pasta beetgaar is voeg resterende bonen, geraspte kaas, gescheurde basilicumblaadjes en pompoenpitjes toe. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en een scheut olijfolie.