Lifestyle/Thuis & Tuin
475789863
Thuis & Tuin

7 manieren om de vergeten hoekjes in huis slim in te richten

We hebben allemaal wel vergeten hoekjes die niet aangekleed of gedecoreerd zijn en waarvan we niet goed weten wat we ermee moeten. Met deze tips kun je die loze hoek in de woonkamer op een leuke én functionele manier inrichten.

Plankjes

Waarom zou je van die vergeten hoek geen ruimte maken die je nuttig kunt gebruiken? Door driehoekige plankjes op te hangen creëer je in die ongebruikte hoek extra opbergruimte. Zet er mooie woonaccessoires op en de kamer zal veel meer ‘aangekleed’ voelen.

Een hoekkast

Ga een stapje verder dan plankjes en schaf een mooie hoekkast aan. Zo kun je de hoek in één keer inrichten, heb je extra opbergruimte én het ziet er goed uit. Je kunt gaan voor een dichte kast, maar met een open boekenkast kun je een sfeervol leeshoekje creëren.

Bankje

De hoek is ideaal voor een bankje. Schuif de eettafel aan de bank om optimaal gebruik te maken van de ruimte.

Televisie

We zijn vaak geneigd om ons huis in te richten met rechte lijnen, maar heb je er al eens aan gedacht om de meubels diagonaal neer te zetten? Zet het tv-kastje en de tv voor de hoek om het vergeten hoekje op te vullen én je interieur om te gooien.

Plant

De hoek inrichten kan ook prima door een mooie plant aan te schaffen en die daar neer te zetten. Of twee mooie planten, of gewoon heel veel. Lekker groen, zo’n jungle-hoek.

Maak er je home-office van

Je kunt die vergeten hoek ook gebruiken om er je home-office te maken. Zo kun je de hoek inrichten met een hoekbureau voor mega veel werkruimte.

Spiegel

Een loze hoek in je slaapkamer? Dat is makkelijk op te lossen door er een staande spiegel neer te zetten. Maak het af met plantjes en een leuk kleedje.