Nieuws/Lifestyle
478044
Lifestyle

Bugatti Chiron in 2018 ook met targadak

AMSTERDAM - Kopers van de Bugatti Chiron krijgen de mogelijkheid te kiezen tussen een versie met een vast dak of een uitvoering met uitneembare koolstofvezel dakpanelen. Dat heeft Autovisie vernomen.

De versie met koolstofvezel dakpanelen kan gezien worden als een targaversie, alleen loopt er in dit geval een T-bar tussen de voorruit en het achtersteven om de stijfheid van de koets te optimaliseren. Mogelijk komt Bugatti ook met een glazen dak. Kopers die nu een handtekening zetten onder het voorlopige koopcontract hoeven later pas te bepalen welke dakconstructie zij wensen. Tijdens de beurspremière op de Autosalon van Genève in maart 2016 staat alleen de versie met vast dak. De Chiron met T-bar volgt in 2018. Uniek is de T-bar van Bugatti niet. Deze auto's hadden dat namelijk ook.

Duur!

De totale oplage van de Bugatti Chiron bedraagt 500 stuks. Inmiddels heeft Bugatti al voor 120 exemplaren een koper gevonden. Wie nu een Bugatti Chiron bestelt, moet rekening houden met een forse levertijd. Die bedraagt op dit moment namelijk al 24 maanden. Wie later koopt, moet nog langer wachten. De eerste klantenauto’s worden pas in 2017 afgeleverd. Wie nu een handtekening zet, betaalt allereerst een aanbetaling van 200.000 euro. De tweede aanbetaling bedraagt 900.000 euro. Daarna volgt het resterende bedrag. In totaal komt het koopbedrag uit op zo'n 2,2 tot 2,5 miljoen euro. Maar dat is exclusief BTW en BPM. Reken in Nederland dus op meer dan 3,0 miljoen euro voor een Chiron met kenteken.