Nieuws/Lifestyle
479215
Lifestyle

Suzuki Vitara 1.4 Turbo aan de prijs

VIANEN - Suzuki maakt zich op voor de levering van een nieuwe versie van de Vitara. Het gaat om de 1.4 S. Zowel de motor als het uitrustingsniveau is nieuw, al zijn beide momenteel onlosmakkelijk met elkaar verbonden.

De 1.4 S beschikt over Suzuki's nieuwe benzinemotor. Het BoosterJet gedoopte blok, dat in een later stadium ook voor onder andere de S-Cross beschikbaar komt, beschikt over een turbo en directe inspuiting. De in eigen beheer ontwikkelde vierpitter levert 140 pk en genereert een koppel van 220 Nm bij 1.500 tpm. Het opgegeven verbruik bedraagt 5,2 l/100 km, wat een CO2-emissie van 121 g/km.

Rode accenten

De S in de naamgeving staat voor een sportievere aankleding ten opzichte van de overige modellen. De Vitara 1.4 S wordt door Suzuki aangekleed met zaken als een afwijkende grille, zilverkleurige spiegels, in zwart gespoten wielen en rode accenten in de koplampunits, terwijl aan de binnenzijde een sportstuur, sportpedalen, zilverkleurige sierlijst in het dashboard en rode accenten zijn te vinden.

Allgrip

Suzuki levert de 1.4 S met voorwielaandrijving en met het 4WD-systeem AllGrip. Bovendien is er keuze uit een automaat en handbak. De vanafprijs bedraagt € 27.499,- voor de handgeschakelde voorwielaandrijver. Vierwielaandrijving kost € 3.100 extra. De automaat vergt een investering van € 2.000,- extra.