Nieuws/Lifestyle
480522
Lifestyle

Tournee K3 passeert grens van honderd shows

Een week na de finale van K3 zoekt K3 krijgen Hanne, Marthe en Klaasje en hun voorgangsters Karen, Kristel en Josje het drukker dan ooit.

Studio 100 besloot vrijdag om nog twee extra shows aan de Nederlandse tournee toe te voegen, op zaterdag 30 januari in Enschede en zondag 28 februari in Zwolle.

Ook in België zijn weer extra shows aangekondigd, twee in de Antwerpse Lotto Arena en een in de Ethias Arena in Hasselt. Dat brengt het aantal shows in de Benelux nu op meer dan honderd en het aantal tickets op 300.000.

"Dit soort toestanden kan je eigenlijk alleen vergelijken met het begin van de Clouseau-hype in het Sportpaleis", zegt Jan Van Esbroeck van de Lotto Arena. Daar zijn al twintig shows uitverkocht. "De afscheidstour die meteen ook de nieuwe K3 lanceert is echt uit zijn voegen gebarsten. Het valt moeilijk in te schatten waar dit eindigt."

Studio 100 vermoedt dat er naast veel kleine fans veel meiden van zestien jaar en ouder op de concerten afkomen, omdat zij afscheid willen nemen van hun idolen Karen, Kristel en Josje. Het nieuwe K3 bracht vrijdagavond de eerste videoclip uit van de eerste single 10.000 luchtballonnen. De tournee begint op 28 november en eindigt op 17 april 2016. De eerste K3-show in Nederland is op 12 december in Den Bosch.