Nieuws/Lifestyle
481412
Lifestyle

Subaru komt met zevenzits crossover

AMSTERDAM - Subaru heeft aangegeven in 2018 een grote crossover te willen lanceren met drie zitrijen. Het model volgt in feite de Tribeca op en rolt straks in de Verenigde Staten van de band.

De Japanse autobouwer heeft de Subaru of Indiana Automotive-fabriek in Lafayette (Indiana) aangewezen om de auto te gaan bouwen. Volgens Subaru wordt het model groter dan de Tribeca en zorgt een derde zitrij voor zeven zitplaatsen, waarbij de achterste twee stoelen vooral voor kinderen geschikt zijn. Een naam heeft Subaru nog niet gegeven, al benadrukt de autobouwer wel dat het een type-aanduiding wordt met een avontuurlijke twist. Dat doet het merk nu ook al met de crossovers Outback, Forester en Crosstrek.

Made in USA

Zodra de productie in 2018 start, bouwt Subaru in totaal vier modellen op Amerikaanse bodem. De Legacy en Outback worden er nu al gebouwd. Eind 2016 komt daar nog de Impreza bij (zowel sedan als vijfdeurs hatchback), gevolgd door de nieuwe crossover in 2018. Het is nog niet bekend of de zevenpersoons crossover ook naar Europa komt.