Nieuws/Lifestyle
481452
Lifestyle

Mercedes-Benz SL weer bij de tijd

AMSTERDAM - Mercedes-Benz grijpt de Los Angeles Auto Show aan om de opgefriste versie van de SL te presenteren. Aan de hand van deze eerste teaser kunnen we al zien dat de Duitse autofabrikant ook de inmiddels typische Diamond-grille toepast op de SL.

Door die make-over past de SL weer prima in het huidige leveringsprogramma van Mercedes-Benz. Ook de CLA, A-Klasse en CLS beschikken namelijk over een grille met de verchroomde puntjes. Naast die andere grille kiest het merk eveneens voor andere lichtunits met led-techniek en ander bumperwerk.

Softtop

Meer details geeft Mercedes-Benz past volgende week vrij als de SL debuteert op de autoshow in Los Angeles. Reken op een marktintroductie begin 2016. De huidige SL beschikt nog over een stalen klapdak, maar voor de volgende generatie kiest designbaas Gorden Wagoner voor een softtop. "Ik vind dat een softtop meer charme heeft dan een inklapbare hardtop", zegt hij. "De volgende SL krijgt dan ook zo’n softtop, want dan verander je een auto fundamenteel. Een stoffen kap geeft ons meer designvrijheid, hoewel het ook voor discussie zal zorgen.”