Nieuws/Lifestyle
481474
Lifestyle

Jaguar Land Rover wil 6 miljard bezuinigen

Jaguar Land Rover wil snijden in de kosten en niet zo’n beetje ook. Volgens de Britse krant Sunday Times heeft de autofabrikant een nog geheim project gelanceerd om ruim 6,3 miljard euro te besparen.

Jaguar Land Rover wil dit bewerkstelligen door meer modellen op hetzelfde platform te bouwen, door de bevoorradingsketen efficiënter in te richten en door geen personeel meer aan te nemen. Het project heet Leaf 4.5 en is opgestart omdat Jaguar Land Rover last heeft van tegenvallende verkopen in China en hoge kosten moet maken om zijn auto’s aan de steeds strengere emissie-eisen te laten voldoen.

Miljoen auto's

De Britse autobouwer zal niet bezuinigen op zijn ontwikkelingsbudget, dat jaarlijks 4,2 miljard euro bedraagt, want Jaguar Land Rover wil in 2020 een miljoen auto’s per jaar bouwen. En om dat aantal te bereiken, heeft de firma nog een flinke weg te gaan. In 2014 verkocht Jaguar Land Rover wereldwijd ruim 430.000 voertuigen. Het bedrijf heeft nu echter last van de inzakkende Chinese markt, waar de totale autoverkopen in het derde kwartaal van dit jaar met 32 procent onderuit gingen.