Lifestyle/Culinair
483791245
Culinair

Recept van de dag: currystoof

We stoven nog even verder. De afgelopen dagen hadden we er al twee. Vandaag met rundvlees. Weet je dat je een curry ook zelf kan maken? Hoef je niet altijd kant-en-klare zakjes voor te nemen, waarvan je dan natuurlijk geen idee hebt wat er echt in zit. Heel veel wat alleen maar dient om het lekker lang in het schap te kunnen zetten, bijvoorbeeld. Het is ook wel eens leuk om mee te experimenten zodat je weet hoe die smaak wordt opgebouwd en je die naar eigen inzicht op kan bouwen.

Nodig voor 4 personen:

•500 gr runderstoofvlees

•1 eetl wijnazijn

•1 theel kaneelpoeder

•3 eetl kerriepoeder

•1 grote teen knoflook uitgeperst

•½ theel gemberpoeder

•1 laurierblad

•½ theel kardemom

•¼ theel cayennepeper

•2 uien, gesnipperd

•1 groen pepertjes, fijngehakt

•2 ½ dl kokosmelk (dik)

•1 eetl citroensap

•geklaarde boter

Bereiding:

Heel simpel: Meng bij het vlees, peper, zout, azijn, kaneel, kerriepoeder, knoflook, gemberpoeder, laurierblad, kardemom en cayennepeper. Laat twee uur staan.

Klaar de boter of koop wat ghee. Verhit de ghee, fruit de ui glazig, pepertje erin. Voeg het vlees toe, bak tot het bruin is. Voeg nu kokosmelk toe en het citroensap. Laat 2 ½ uur stoven. Ja, ja, blub, even niets en weer blub. Dikke deksel er op, of in de oven. En dan moet jij eens kijken hoe waanzinnig dat geurt en smaakt.

Serveer met rijst en boontjes. Ook heerlijk met gekookte en even gebakken aardappels.