Lifestyle/Reizen
483973057
Reizen

Phuket wil hotelkamers verhuren voor 1 dollar per nacht

Wie gevaccineerd is, is vanaf 1 juli weer welkom om op het Thaise eiland Phuket vakantie te vieren. Om het toerisme weer een boost te geven, wil de toerismeraad hotelkamers op het eiland verhuren voor slechts 1 dollar per nacht, omgerekend zo’n 80 eurocent.

De Thaise toerismeraad heeft de zogenaamde One-night, one-dollar-campagne bedacht in de hoop hordes toeristen te lokken.

Het zou dan gaan om zo’n 70.000 hotelkamers die vóór corona verhuurd werden voor prijzen tussen de 25 en 80 euro. Het verschil in kosten zou dan door de Thaise overheid gesubsidieerd moeten worden.

Het plan is ingediend en moet nog worden goedgekeurd. Maar mocht het er komen, dan komt de 1 dollar-regeling mogelijk ook in de Thaise hoofdstad Bangkok en op het populaire eiland Koh Samui.

Afhankelijk

Thailand heeft het zwaar. „Alleen massatoerisme kan ons weer redden”, zegt Chamnan Srisawat, de hoge baas van Tourism Council of Thailand, tegen TTG Asia.

Phuket trok vorig jaar 6,7 miljoen toeristen, het grootste deel daarvan in de eerste maanden van het jaar. Het eiland hoopt dit jaar minstens 500.000 gasten te verwelkomen.

In 2019, vóór corona, werd Thailand bezocht door maar liefst 40 miljoen vakantiegangers.