Nieuws/Lifestyle
486146
Lifestyle

Tanja Jess had enorme plankenkoorts

Actrice Tanja Jess ontwikkelde door de jaren heen plankenkoorts voor het theater. Ze was doodsbang om op toneel haar tekst te vergeten.

De voorstelling die werd gemaakt naar aanleiding van de tv-serie Bloedverwanten, zorgde ervoor dat ze haar toneelangst overwon.

Dat schrijft Jess in haar column voor 100%NL Magazine. "Ik had namelijk in de afgelopen vijftien jaar ontzettende plankenkoorts ontwikkeld. Een hele simpele angst die zomaar ineens de kop opstak. Het is me nooit echt overkomen, dus geen idee wat dat nou getriggerd heeft."

Verhalen over andere acteurs die voorstellingen moesten afbreken omdat ze niet meer wisten wat ze moesten zeggen, gingen een eigen leven leiden in Jess' hoofd. "De angst sloop langzaam maar zeker naar binnen en nestelde zich. " De nieuwe voorstelling die de komende maanden nog te zien is, was een mooie gelegenheid om de angst onder ogen te zien.

"Ik was omringd door ongelofelijk lieve en vertrouwde oude rotten uit het vak. Bovendien kende ik de rol van binnen en van buiten. We zijn gewoon begonnen en ik werd zo opgeslokt door alles dat ik geen tijd had om me zorgen te maken over die tekst. De angst is volledig verdwenen. Het heeft me dus ongelofelijk verrast dat alles waar ik zo bang voor was helemaal niet gebeurde. Gewoon door het te doen."