Nieuws/Lifestyle
487029
Lifestyle

Bijna 3 miljoen zien Sarena 't beste bakken

HILVERSUM - Bijna drie miljoen mensen (2.844.000) zagen zondagavond Sarena het derde seizoen van Heel Holland Bakt winnen.

Het populaire MAX-televisieprogramma trok ook dit seizoen weer veel mensen naar de buis. Dat blijkt uit de cijfers die de Stichting Kijkonderzoek maandag bekendmaakte. Vorige week keken ruim 2,5 miljoen mensen. Sarena versloeg dit jaar medefinalisten Martine en Farida en mag zich nu de beste thuisbakker van Nederland noemen.

Het programma dankt de populariteit mede aan presentatrice Martine Bijl en juryleden Janny van der Heijden en Robèrt van Beckhoven. De finale was opgenomen voordat Bijl de hersenbloeding kreeg waarvan zij momenteel revalideert. De voiceover van de laatste uitzending van het seizoen werd ingesproken door Van der Heijden, omdat Bijl die nog niet had ingesproken. Het derde seizoen van Heel Holland Bakt begon zondag 6 september met tien kandidaten.

De eerste twee seizoenen won een man het programma. Rutger van den Broek was in het debuutjaar de beste bakker, vorig jaar won Menno de Koning. Naar die uitzending keken 2,2 miljoen mensen.

Naar Studio Sport, met het eredivisievoetbal, keken zondagavond net iets meer mensen dan naar heel Holland Bakt: 2.977.000.

Ontspannende programma's op de zondagavond scoren over het algemeen goed bij tv-kijkers. De finale-aflevering van het KRO-programma Boer zoekt Vrouw trok dit jaar ruim 4,2 miljoen kijkers (4.287.000).