Nieuws/Lifestyle
487428
Lifestyle

Cinekid prijzen voor De Boskampi’s

De Nederlandse kinderfilm De Boskampi’s is donderdagavond twee keer in de prijzen gevallen op het festival Cinekid in Amsterdam. De film van Arne Toonen won zowel de jury- als de publieksprijs voor Beste Nederlandse Familiefilm.

Ook de Franse film The New Kid won twee prijzen. De film van Rudi Rosenberg won de juryprijs voor Beste Kinderfilm en de jeugdjuryprijs MovieZone Cinekid Award. Het publiek vond het Italiaanse De onzichtbare jongen de Beste Kinderfilm.

Bij de televisieprijzen viel Aap poot pies twee keer in de prijzen. Het NTR-programma kreeg de Kinderkast Fictie, een juryprijs, en de Kinderkast in de categorie vier tot zes jaar, een publieksprijs. De Gouden Kinderkast voor beste televisieproductie ging naar Mensjesrechten van de IKON. De Kinderkast in de categorie zes tot twaalf jaar ging naar Welkom bij de Romeinen. Giovanni en het waterballet kreeg de juryprijs Kinderkast Non-Fictie.

In de categorie nieuwe media vond de jury de educatieve app David Wiesner’s Spot de beste nieuwe media productie. De virtual reality installatie Highsight won de publieksprijs. Jean Koolen kreeg van de jury de Burny Bos Talent Award voor Over het water.