Lifestyle/Culinair
490156437
Culinair

Dagrecept: Mediterrane kip voor op de camping

Er zullen vast wat lezers zijn die inmiddels hun vakantie hebben geboekt en hierbij de camping zullen opzoeken. Hoewel campings en kamperen inmiddels veel luxer zijn (voor wie dat wenst), zal mijn avontuur op Terschelling, op de Appelhof, me altijd bijblijven.

Bierkratjes stapelen, macaroni met ham en ketchup bereiden op een gasstelletje en slapen op een dun, ongemakkelijk matje in een tent. Ik vond dat kamperen destijds nou niet echt een doorslaand succes, maar kijk er nu juist met nostalgie op terug. Voor vandaag daarom een recept uit Het caravan kookboek van Monica Rivron (Karakter UItgevers).

Verwarm deze voor op 200 graden. Leg de kipfilets in een grote ovenschaal, met de velkant naar boven, en besprenkel met olijfolie. Verdeel de cherrytomaatjes en olijven erover en bestrooi met de geperste knoflook en Provençaalse kruiden. Kruid met peper en zout en bak de kip 40 minuten in de oven. Bestrooi vlak voor het serveren met peterselie en serveer met rijst, brood of frites.

Nodig voor 4 personen:

- 4 kippenborsten met vel

- 250 kerstomaatjes (gehalveerd)

- 150 g zwarte olijven (ontpit)

- 5 tenen knoflook (geperst)

- handvol Provençaalse kruiden

- handvol fijngehakte peterselie

- olijfolie

- zout, peper (naar smaak)