Nieuws/Lifestyle
490201
Lifestyle

Volvo S60 moet wijken voor populaire XC90

BEESD - Volvo heeft de productie van de S60 volledig in België ondergebracht, nu de autobouwer de productieplaatsen in Zweden nodig heeft om de XC90 daar te bouwen. De vraag naar de XC90 is groter dan verwacht.

Volvo heeft zich vergist in de belangstelling voor de XC90. De fabrikant ging uit van een verkoopvolume van 50.000 stuks over 2015 maar de producent heeft reeds 65.000 orders mogen ontvangen. Voor Volvo reden om de bouw van de S60 in Zweden weg te halen, aangezien dat model al in België werd gemaakt.

Gent

Volvo zegt dat het productievolume voor de S60 niet lager komt te liggen, nu er één productielocatie minder is. De Zweden hebben de bouw van de sedan altijd tussen België en Zweden verdeeld om in beide fabrieken de capaciteit optimaal te benutten. Afhankelijk van de markt, waarbij de keuze op basis van het logistieke proces werd gemaakt, werd de S60 in of Gent of Torslanda gemaakt.

Exclusief

Per direct rolt de S60 alleen in het Belgische Gent van de band. Volvo heeft geen plannen om ook de V60, die technisch is gebaseerd op de S60, naar België te verplaatsen.