Nieuws/Lifestyle
490499
Lifestyle

Albert Heijn wordt museum voor N8

Albert Heijn aan het Museumplein wordt omgetoverd tot een museum waar een nog nooit eerder vertoonde schilderij uit de 17e eeuw tentoon zal worden gesteld.

Op 22 oktober vindt er een unieke tentoonstelling van een Hollandse Meester plaats in de Albert Heijn aan het Museumplein. Welk werk wordt onthuld, houdt de organisatie van N8 nog geheim. Het zou gaan om een schilderij in de rijke traditie van de Hollandse Meesters en dat nog niet eerder vertoond is in de Nederlandse musea.

De organisatie probeert met de actie de drempel die jongeren mogelijk ervaren om naar het museum te gaan, te verlagen.  “Iedereen moet toch boodschappen doen. Dit is een mooie gelegenheid om onze doelgroep kennis te laten maken met kunst en hopelijk smaakt dat naar meer”, legt Eric Seleky van N8 uit over de samenwerking met Albert Heijn.

De grote supermarkt aan het Museumplein is niet alleen vanwege de ligging een logische plek:“Albert Heijn is een winkel waar iedereen komt, van jong tot oud. Wij dragen graag bij aan leuke initiatieven in onze omgeving en vinden het een eer dat wij ter gelegenheid van de Museumnacht een kunstwerk in onze winkel kunnen laten zien aan onze klanten”, aldus Bas Fonville, supermarktmanager van de Albert Heijn op het Museumplein.

De feestelijke onthulling vindt plaats op donderdag 22 oktober in de Albert Heijn Museumplein om 18.00 uur.

De Museumnacht Amsterdam vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 november. Meer dan 50 locaties openen hun deuren die avond. De officiële opening van het event vindt plaats in Science Center NEMO.