Lifestyle/Culinair
491103138
Culinair

Dagrecept: Hamburgers met guacamole, chorizo en tomaat

Zullen we op de valreep, voordat de zomer afgelopen is, nog even de barbecue aansteken? Ik overdrijf, je kunt met de apparatuur van tegenwoordig het hele jaar door barbecueën.

Maar het is in de zomer misschien wel gezelliger om buiten te grillen. Hamburgers bijvoorbeeld; deze zijn ideaal als u heel weinig tijd heeft. Een leuke vondst van Femke Creemers uit het Caravanity Camping Kookboek (Kosmos).

Begin met de guacamole. Schil de avocado’s en ontpit ze, stamp ze grof. Pers de knoflook en snijd een klein uitje fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes, gooi het vruchtvlees weg. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd een halve rode peper heel fijn.

Mix avocado, knoflook, ui en tomaten en voeg wat limoensap, peper en zout toe. Snijd de chorizo in kleine stukjes en het uitje superfijn. Haal de burgers uit elkaar en kneed de chorizo en ui erdoor. Maak er daarna weer vier hamburgers van. Bak ze op de barbecue (of in de pan) in ongeveer 10 minuten gaar. Serveer de hamburgers op broodjes met de guacamole en plakjes tomaat.

Nodig voor vier personen:

- 16-20 plakjes chorizo (naar smaak)

- 1 uitje

- 4 hamburgers

- 2 tomaten

- peper en zout

- vers broodje

- plakjes tomaat

- 4 hamburgerbroodjes

- 3 avocado’s

- 1 teentje knoflook

- 1 klein uitje

- 2 tomaten

- sap van halve limoen

- halve rode peper

Download PDF:

Bijlage 1