Nieuws/Lifestyle
493601
Lifestyle

Herman Finkers wil nieuwe regiosoap maken

Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat de hitserie Van Jonge Leu en Oale Groond op TV Oost werd uitgezonden. Cabaretier Herman Finkers zou graag een nieuwe soapserie maken.

Herman Finkers zou graag een nieuwe soapserie maken voor TV Oost. Dat zegt hij in een interview op de website van de regionale omroep.

Het is dit jaar precies tien jaar geleden dat de hitserie Van Jonge Leu en Oale Groond op TV Oost werd uitgezonden. De serie werd drie seizoenen uitgezonden en leidde tot een kleine hausse van regiosoaps. Finkers speelde een hoofdrol in de serie. Ook cabaretier André Manuel, presentatrice Daphne Bunskoek en dj Edwin Evers waren te zien.

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Van Jonge Leu is een documentaire gemaakt met de hoogtepunten uit de serie. Die wordt vrijdag uitgezonden in het programma Overijssel Vandaag. In die documentaire komen de acteurs en andere betrokkenen aan het woord over het succes van de serie. In het programma zegt Finkers best nog eens een tv-serie te willen, maar dan onder zijn eigen condities. In zijn beleving moet het dan een kortere serie worden, die een echt authentiek Twents karakter moet krijgen. Over de verdere invulling ervan heeft hij nog niet nagedacht, maar hij wil hierover best in gesprek met TV Oost.

Hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost zegt open te staan voor het idee. Het eerste seizoen van Van Jonge Leu en Oale Groond wordt vanaf zondag herhaald op de zender. De cabaretier werkt op dit moment aan zijn Oudejaarsconference. Finkers gaat vanwege zijn gezondheid niet met de show op tournee. Hij was zes jaar geleden voor het laatst in het theater te zien, met zijn veelgeprezen programma Na de pauze.