Lifestyle/Culinair
496185803
Culinair

Recept van de dag: kalkoenfilet van Ineke

Daar is ze, ze heeft in de afgelopen jaren echt geen oproep van me gemist. Ook nu niet. Herfstrecepten: “Goedenmiddag Felix, heerlijk, ik mag weer eens een duit in het zakje doen. Ik dacht dat je het nooit meer zou vragen. Wat ik ook wel eens bij dit gerecht heb gemaakt, zijn spruiten die ik mix met lekkere zoete druiven. Is heel apart! Maar ja, jij bent niet zo van de vruchten bij de maaltijd, meen ik te weten. Lieve groet, Ineke de Vries-Vlaskamp.” En dan volgt hier haar recept.

Nodig voor vier personen:

• 4 kalkoenfilets

• 250 gr. oesterzwammen

• 2 sjalotjes

• 50 gr. boter

• zout

• versgemalen zwarte peper

• 1 eetl gehakte tijm (of gedroogd 1 theel.)

• 150 ml droge witte wijn

• 4 plakken dungesneden bacon of rauwe ham

• 150 gr Roquefort of gorgonzola

Bereiding:

“Kalkoenfilet iets afplatten, veeg de zwammen schoon en snijd in reepjes. Snipper de sjalotjes fijn. Verhit de boter met een scheutje olie en bak de kalkoenfilet lichtbruin. Bestrooi ze met peper en zout en houd ze warm.

Bak de oesterzwammen en sjalotjes in het bakvet, voeg de tijm en de witte wijn toe, verwarm dit even en leg de kalkoenfilet erin en bak die zachtjes in ongeveer 15 minuten gaar. Bak in een andere koekenpan de bacon licht krokant (geduld, dat duurt eventjes!).

Leg de kalkoenfilets op warme borden, verkruimel de kaas in het stoofvocht en laat deze al roerend smelten tot een saus. Schep de saus over het vlees en leg de krokante bacon er bovenop!

Hier passen aardappelpuree en spruitjes heel goed bij!”

Dank Ineke, het is weer geweldig. Wie durft nog?