Nieuws/Lifestyle
498824
Lifestyle

Lexus geeft RX450h prijskaartjes

RAAMSDONKSVEER - Na zijn publieksdebuut op de IAA-autoshow eerder deze maand brengt Lexus de nieuwe RX begin volgend jaar op de Nederlandse markt. De orderboeken worden nu al geopend. De voordeligste versie kost net geen zeventig mille.

Lexus brengt de RX in Nederland in eerste instantie alleen als RX 450h. Later volgen mogelijk nog andere motoriseringen. Reeds aangekondigd zijn een viercilinder- en een V6-versie. Met het oog op de fiscale regels is die hybride-uitvoering met zijn lage CO2-uitstoot voor de Nederlandse markt het meest aantrekkelijk. De wagen stoot namelijk 122 g/km uit, een ultralage waarde voor een dergelijk model. Voor de aandrijving zorgt een grondig vernieuwde 3,5 liter V6 met direct ingespoten. Het opgegeven verbruikscijfer bedraagt 5,3 l/100 km. De motoroutput is 313 pk. Net als voorheen is de Lexus RX 450h een echte hybride-auto. Hij heeft geen stekkeraansluiting, waarmee het accupakket bijgeladen kan worden.

 

Vijf versies

Lexus brengt de RX450h in Nederland in vijf uitvoeringen op de markt. De basisversie heeft geen specifieke naam. Daarnaast komt de Business Line, gevolgd door de Luxury Line, F Sport Line en President Line. Tot de standaarduitvoering behoren zaken als een navigatiesysteem, automaat, Adaptive Cruise Control, privacy glass, led-techniek voor de koplampen, elektrische stoelbediening en alarm. Ook Lexus Safety System+ staat op de prijslijst vermeld. Het herkent verkeersborden en detecteert voetgangers voor de auto en waarschuwt wanneer er onbedoeld van rijbaan wordt gewisseld.

Het naamloze basismodel kost € 69.990,-. Het topmodel kost € 91.990,-.