Nieuws/Lifestyle
499069
Lifestyle

25 maal Porsche 911 Carrera GTS Rennsport Reunion

MONTEREY - Op de Mazda Raceway Laguna Seca weinig Mazda afgelopen weekeinde, maar veel Porsches. Alléén Porsche moet je stellen, want voor de vijfde maal organiseerde de Duitse autobouwer op het befaamde circuit in Montery (Californië) de Rennsport Reunion. Reden voor de Amerikaanse importeur om met een special edition van de 911 GTS te komen.

De naam van de speciale editie is lekker voorspelbaar. De Amerikanen noemen hem Porsche 911 Carrera GTS Rennsport Reunion. De aanduiding valt te lezen op het in Fashion Grey gespoten koetswerk.

Porsche Exclusive

Voor de aankleding van het actiemodel heeft Porsche Cars North America een beroep gedaan op Porsche Exclusive, dat eerder ook de exclusief voor Nederland ontworpen 911 Targa Exclusive Edition bouwde. De speciale afdeling van Porsche heeft voor de Rennsport Reunion-edition de Carrera GTS als uitgangspunt genomen, wat betekent dat de sportcoupé over de 430 pk sterke zescilinder boxermotor beschikt en de vermogensafdracht via de achterste wielen geschiedt.

Sport Classic

Wat de uitvoering speciaal maakt, zijn onder andere de zwart en rode bestickering van de voorklep, het dak en de motorkap. Op de deuren staat in zwart/rood de aanduiding Porsche. Exclusive zet de limited edition op 20 inch lichtmetalen wielen in Sport Classic-design. Binnenin geeft de fabrikant de 911 Carrera GTS Rennsport Reunion carbon-afwerkingsdetails, rode snelheidsmeter en dito gordels.

Oplage

De levering blijft beperkt tot de Verenigde Staten, waarvoor Porsche Exclusive 25 stuks maakt.

 

In Autovisie Magazine 21 brengt Autovisie een uitgebreide reportage over de Rennsport Reunion.