Nieuws/Lifestyle
504625
Lifestyle

'Nieuwe Renault Mégane RS vijfdeurs hatchback'

FRANKFURT - Een nieuwe Renault Mégane RS staat ook weer in de planning van Renault, zo kan designbaas Laurens van den Acker melden. De hot hatch borduurt voort op het concept van de huidige generatie. Belangrijk verschil: de kans is groot dat de nieuwe Mégane RS een vijfdeurs hatchback wordt. Het huidige type is nog een driedeurs model.

In de plannen van Renault is geen driedeurs Mégane te vinden, omdat de nieuwe vijfdeurs volgens Renault al sportief genoeg gelijnd is. Ook de huidige Clio wordt om diezelfde reden alleen als vijfdeurs geleverd en daardoor ook de Clio RS.

Handbak en automaat

Mogelijk levert Renault het nieuwe RS-model met een automaat met dubbele koppeling. Een handgeschakelde zesbak is sowieso van de partij, zo kan Renault Sport Technologies-topman Patrice Ratti melden in een interview met AutoCar. Volgens Ratti mag er gerekend worden op extra power. “Dat is onderdeel van de evolutie”, zegt hij. “De focus ligt echter op het chassis. We hebben niet de meeste power nodig, maar hebben die pk’s wel weer nodig om deel uit te blijven maken van het hot hatch segment.” De huidige Mégane RS levert 275 pk.

Ten opzichte van de huidige Mégane RS krijgt de nieuweling een andere onderstelsetup, omdat de nieuwe Mégane iets lager is en een grotere wielbasis heeft. De kans is eveneens groot dat het model vierwielsturing krijgt. Iets wat volgens Ratti vooral het rijgedrag ten goede komt.

Geduld

Het is overigens nog wel even geduld hebben voordat de nieuwe Mégane RS op de markt komt. Allereerst staat begin 2016 de reguliere Mégane op de agenda. De levering van de huidige Mégane RS loopt tot die tijd nog gewoon door, maar een exacte einddatum kan Renault niet geven.