Nieuws/Lifestyle
504716
Lifestyle

Nissan vernieuwt Navara, basis voor Mercedes pick-up

AMSTERDAM - Nissan toont volgende maand op de IAA-autoshow de nieuwe generatie Navara. Het is de twaalfde editie van Nissans pick-up, waarvan er sinds de marktintroductie in 1935 al meer dan 14 miljoen stuks zijn verkocht. De nieuwste versie is compleet nieuw van de tekentafel gekomen.

Vooral de vertegenwoordigers van de bedrijfswagens van Mercedes-Benz zullen nieuwsgierig zijn naar de nieuwe Navara. De Japanse ééntonstruck zal namelijk de basis vormen voor een pick-up van Mercedes-Benz. Op de 'Duitse' telg is het nog even wachten. Nissan komt met zijn in Spanje geproduceerde Navara al komend jaar op de markt.

Comfort

Nissan is vol lof over het rijcomfort en de afwerking van de nieuwe Navara. Het merk heeft veel energie gestoken in het verbeteren van het comfort. De fabrikant benadrukt dat het dashboard en het leefcompartiment volledig nieuw zijn ontworpen. Dat moet terug te zien zijn in een ergonomisch dashboard, verbeterde stoelen en veel bewegingsvrijheid. De achterpassagiers in de Double Cab profiteren van een verbeterde luchtstroom van de airconditioning. Daarnaast zorgen gereduceerde rijgeluiden voor een hoger comfort.

Uitrusting

De Navara krijgt voor het model nieuwe systemen, die Nissan al op andere modellen toepast. Het gaat onder andere over Around View Monitor, waarbij de beelden van vier camera's op één scherm worden getoond zodat de bestuurder alles rond de auto kan zien. Ook Hillstart (automatische hellingproef) en Forward Emergency Braking maken hun intrede op de pick-up. Parkeersensoren en sleutelvrije toegang zijn eveneens verkrijgbaar.

Kleinere motor

De kersverse Navara beschikt over een nieuwe motor. De cilinderinhoud is met 2,3 liter (uit vier cilinders) een stuk kleiner dan voorheen (2.5 en 3.0), maar zorgt door twee turbo's voor 160 of 190 pk, afhankelijk van de geopteerde versie. Met tussenkomst van een handgeschakelde zesbak of een zeventrapsautomaat wordt de trekkracht via twee of vier wielen op de weg overgebracht. De Navara heeft een trekgewicht van 3.500 kg.