Nieuws/Lifestyle
504785
Lifestyle

Volgende productiemodel Borgward staat in Genéve

FRANKFURT - De fonkelnieuwe Borgward BX7 is nog maar net onthuld op de IAA-autoshow in Frankfurt, of Borgward kondigt alweer een nieuw productiemodel aan.

Verkoopdoelstellingen

Welke auto dat gaat worden kan Borgward nog niet melden, maar het kersverse automerk belooft wel dat er op de Autosalon van Genève een nieuw “luxueus, innovatief en gedurfd” productiemodel staat.

Borgward heeft grootse plannen en de verkoopdoelstellingen liegen er niet om. Voor 2020 moet de jaarproductie liggen op 800.000 auto’s. In 2025 moeten dat er zelfs 1,6 miljoen zijn. Zelfs gevestigde automerken weten die aantallen nu nog niet te halen.

China

Borgward is van oorsprong een Duitse autofabrikant en bestond van 1919 tot 1961. In die periode heeft de fabrikant meer dan een miljoen auto’s gebouwd in het Duitse Bremen. Met de nieuwe BX7 en het nog te onthullen model hoopt Borgward oude tijden te doen herleven. Met de BX7 gaat Borgward strijden met auto’s als de Audi Q5, BMW X3 en Mercedes-Benz GLC.

De verkoop van Borgward start begin volgend jaar en allereerst in China waar Borgward de auto’s ook zal bouwen. In 2017 komt de BX7 ook naar Europa, als alle plannen van Borgward gerealiseerd kunnen worden.