Nieuws/Lifestyle
504839
Lifestyle

Aston Martin onthult eerste detail DB11

FRANKFURT - Aston Martin heeft tijdens een exclusieve bijeenkomst op steenworp afstand van de IAA-autoshow in Frankfurt een eerste detail van de DB9-opvolger laten zien. Het gaat om het naamplaatje DB11.

De Engelsen zijn zelf niet aanwezig op de IAA, net als Volvo en Cadillac overigens, maar organiseerden wel in Frankfurt een persconferentie voor een select groepje automotive journalisten. Tijdens dat event toonde de autobouwer het naamplaatje van de DB11.

Genève

De fabrikant liet verder weten dat de DB11 in 2016 op de markt komt en dat de sportwagen de basis vormt voor alle toekomstige Aston Martin-modellen, iets dat u al hebt kunnen lezen in Autovisie 19, die reeds in de winkel ligt.

Coupé en cabriolet

Aston Martin laat de DB11 voor de eerste maal zien op de Autosalon van Genève, in maart 2016. De sportwagen debuteert als coupé en komt een dik jaar later ook als Volante-cabriolet. De productie van de gesloten variant begint in de zomer van 2016. Met de komst van de DB11 valt het doek voor de DB9. Over de technische specificaties van de boreling laat Aston Martin zich nog niet uit, maar kunnen worden gelezen in AV19.