Nieuws/Lifestyle
508426
Lifestyle

Opvallend Engels actiemodelletje DS 3

Het is dat Citroën voor de Nederlandse markt al verschillende actiemodellen -1955, So Red en Ines de la Fressange Paris- voor zijn DS 3 heeft, anders was de hier afgebeelde DS 3 Dark Light een aantrekkelijke aanvulling op het leveringsprogramma geweest.

De DS3 Dark Light is een opvallende verschijning wat uiteraard te danken is aan de bestickering van de flanken. Op het koetswerk heeft Citroën Engeland, die deze creatie heeft verzonnen, een vinyl-wrap laten aanbrengen. Het motief van de folie is een verwijzing naar het monogramme design-programma van de DS 3, waarmee de driedeurs hatchback een persoonlijk tintje kan worden gegeven. Citroën claimt dat het vinyl krasbestendig is en bestand is tegen wasborstels, geknoeide brandstof en hogedrukspuiten.

Perla Nera Black

De DS 3 zelf is gespoten in Perla Nera Black, een metallic lak, en verder aangekleed met onder andere 17 inch lichtmetalen wielen in black diamond-cut Bellone-design, chromen buitenspiegelkappen en ‘Dark Light’ badges op de voorschermen en achterklep.

300 stuks

In totaal komen er 300 stuks beschikbaar voor de Engelse markt. De auto werd eerder dit jaar getoond tijdens het Goodwood Festival of Speed. Het betrof toen volgens de importeur een conceptmodel, maar de reacties waren dermate positief dat de importeur heeft besloten de versie in een gelimiteerde uitgave uit te brengen.