Nieuws/Lifestyle
508511
Lifestyle

Tesla Model S krijgt concurrentie van Mercedes-Benz

AMSTERDAM - De Amerikaanse Tesla Model S krijgt concurrentie van Mercedes-Benz. Volgens ontwikkelingsbaas Thomas Weber komt de Duitse autobouwer met een model met een reikwijdte van meer dan 450 kilometer, zo vertelt hij tegen het Duitse Auto Motor und Sport.

Een exacte lanceringsdatum kan Weber nog niet noemen, maar hij zegt wel dat hij “binnenkort” komt. Daarnaast noemt hij ook dat Mercedes-Benz de techniek zo zal ontwikkelen dat het aandrijfsysteem in meerdere auto's toegepast kan worden.

Meer concurrenten

Het lijkt er op dat Tesla als autofabrikant steeds serieuzer genomen wordt. BMW heeft al aangegeven met een elektrische i5 te komen op basis van de 5 Serie en ook Porsche werkt achter de schermen al enige tijd aan een kleinere vijfdeurs hatchback met elektrische aandrijving. Bovendien werkt het Amerikaanse technologiebedrijf Faraday Future aan een elektrisch model. Audi kiest voor een andere aanpak en wil een elektrische SUV in 2018 op de markt brengen als concurrent voor de Tesla Model X. Een voorproefje van Audi staat op de IAA-autoshow in Frankfurt halverwege september.

Voor Mercedes-Benz is de Model S-concurrent niet de eerste EV. Het merk produceert al een elektrische B-Klasse met Tesla-batterijen en de Smart Fortwo.