Nieuws/Lifestyle
508590
Lifestyle

Verlengde SsangYong Tivoli begin volgend jaar

AMSTERDAM - SsangYong komt begin volgend jaar met een verlengde uitvoering op basis van de Tivoli. Dat maakt SsangYong CEO Johng-sik Choi zojuist bekend. Op de IAA-autoshow staat een prototype van zo’n Tivoli met extra bagageruimte.

De XLV-Air Concept geeft een voorproefje van een verlengde Tivoli. De naam is een afkorting voor eXciting smart Lifestyle Vehicle. De productieversie biedt extra bagageruimte en mogelijk ook extra zitplaatsen. SsangYong wil hem aanbieden met een 1,6 liter benzine- of dieselmotor gekoppeld aan een handbak of zestraps automaat met voor- of vierwielaandrijving.

Nog een studiemodel

SsangYong neemt nog een conceptmodel mee naar de autoshow in Frankfurt. De XAV-Adventure is volgens SsangYong een stoerder vormgegeven Korando, ook op basis van de Tivoli. Of er productieplannen zijn, is nog niet bekend.

Tivoli diesel

Op de autobeurs lanceert SsangYong tegelijkertijd de Tivoli met een 1,6 liter dieselmotor, leverbaar met een handbak of automaat en voor- of vierwielaandrijving. De verkoop moet kort na de beurspresentatie starten. De versie met 1.6 benzinemotor is al leverbaar.