Nieuws/Lifestyle
508628
Lifestyle

Opvolger Nissan Juke ook in Engeland gebouwd

SUNDERLAND - Nissan produceert de tweede generatie Juke opnieuw in Engeland. De autobouwer investeert 100 miljoen pond in de Britse fabriek om de auto te kunnen bouwen.

Hoger niveau

Met het geld hoopt Nissan de kwaliteit naar een hoger niveau te tillen en dus niet om de productiecapaciteiten op te voeren. Sunderland vormt een belangrijke fabriek voor Nissan. Het merk bouwt er de Qashqai, Note, de elektrische Leaf en sinds 2010 de Juke.

De afgelopen drie jaar produceerde de fabriek ieder jaar zo’n 500.000 auto’s waarvan tachtig procent werd geexporteerd naar meer dan 130 verschillende landen. In de toekomst moet dat toenemen, omdat de Infiniti Q30 er later dit jaar ook van de band rolt.

CMF-B

Nissan bouwt de tweede generatie Juke op basis van de Common Module Family B-architectuur. Trevor Mann, Executive Vice President van Nissan, liet al eerder weten het design van de volgende generatie Juke niet radicaal te wijzigen. "De auto verkoopt nog heel goed en het klantenbestand groeit nog steeds", vertelde hij. Wanneer de opvolger komt is nog niet bekend.