Lifestyle/Culinair
513596065
Culinair

Recept van de dag: kastanjesoep

Handenwrijvend van genoegen kan ik jullie al een paar dingen verklappen voor de komende tijd. We gaan zulke leuke dingen doen. Er komt weer een Indische week, en jullie kunnen er een mooi boek mee winnen, en we gaan stoven. Jullie kunnen aan een prachtige workshop meedoen en er komt een week met Mari, vlak voor de Kerst. Jazeker, Mari Maris, die in een recordtijd vier kolossale kookboeken uitbracht en het volgende ligt er nu ook: Maison Mari. Wil je overigens een bloedstollend dagboek lezen over het gevecht tegen een Franse burgermeester, lees dan ook Maison Mari. Voorproefje uit Maison Mari, als voorgerecht, dus: kastanjesoep.

Nodig:

•4 tenen knoflook

•180 gr gare kastanjes

•1 takje rozemarijn, gerist en gehakt

•1 dl whisky

•5 dl room

•5 dl paddenstoelenbouillon

•350 gr gemende paddenstoelen, gesneden

•walnootolie (altijd van Mobipers)

Bereiding:

Fruit knoflook in wat boter, voeg kastanjes en rozemarijn toe, fruit twee minuten mee, blus af met whisky, voeg de room en de paddenstoelenbouillon toe. Breng aan de kook, draai laag en pruttel een kwartier. Pureer tot een gladde soep, brengt op smaak. Dan bak je wat paddenstoelen, druppel er wat walnotenolie over en die er porties van in het soepbord, schep er de soep over. Drupje groene tabasco voor het frisse, eventueel.