Nieuws/Lifestyle
517768802
Lifestyle

Stem mee: hoe moet de babygorilla in Apenheul heten?

Wie weet een leuke naam voor de gorillababy die eind februari geboren werd in Apenheul? Nu bekend is dat het een jongetje is, zijn de gorillaverzorgers op zoek naar een naam voor de kleine. Heel Nederland mag meedenken!

Maar let op: Apenheul wil de baby wel graag een Afrikaanse naam geven, bij voorkeur Swahilisch. Bijna alle gorilla’s in de dierentuin hebben namelijk een Afrikaanse naam.

Verkiezing

Laat voor 16 april op apenheul.nl/gorillababy weten welke naam jij de kleine gorilla wil geven. De gorillaverzorgers kiezen uit alle inzendingen een top 5 die op vrijdag 23 april bekend wordt gemaakt via de website en sociale mediakanalen van de dierentuin.

Inzenders van deze namen worden uitgenodigd bij de bekendmaking van de winnende naam op zaterdag 1 mei in Apenheul. De winnaar wint voor diezelfde dag een meet-and-greet met een gorillaverzorger.

Over de baby

De vijftigste gorillababy van Apenheul kwam eind februari ter wereld. De nieuwe gorilla is een kind van moeder Gyasi en vader Bao Bao, een zilverrug die sinds twee jaar in Apeldoorn leeft. Gyasi en haar baby maken het goed.