Lifestyle/Reizen
52198486
Reizen

Lifehack: zo boek je een stoel met de meeste beenruimte

Beperkte beenruimte in het vliegtuig is voor veel vakantiegangers een grote ergernis. Urenlang verkrampt zitten waarbij je knieën de stoel voor je raken, is allesbehalve comfortabel. Gelukkig is er een handige truc waarmee je online áltijd de stoel met de meeste beenruimte boekt.

Zachary Abel, een Amerikaanse acteur en TikTokker, deelt op social media hoe hij er altijd voor zorgt dat hij zo comfortabel mogelijk vliegt. Volgens Abel, die TikTok vooral gebruikt om zogenaamde travelhacks (handige reistips) te delen, is het eigenlijk super eenvoudig.

Abel vertelt in een korte video dat je online een stoel met de meeste beenruimte kunt boeken door Google slim te gebruiken. De truc: typ in je zoekbalk de zoekterm ’google vluchten in’. Vervolgens is het een kwestie van aangeven naar welke bestemming je wilt vliegen en wanneer.

Nu komt het: Google selecteert automatisch de beste vluchten voor je. Je kunt niet alleen zien wat de prijzen en de vertrek- en vliegtijden zijn, welke maatschappijen de vlucht aanbieden maar ook de Co2-uitstoot én - als je op de geselecteerde vluchten klikt - ook de gemiddelde beenruimte van de stoelen die nog beschikbaar zijn op die vlucht. Handig!